Cadouri potrivite pentru sefi. Cu ce impresionezi, cu ce deranjezi?

 

Avem de cumparat un cadou pentru o persoana pe care o apreciem sau nu, ne place sau nu ne place, stim sigur faptul ca un cadou trebuie cumparat. Ce facem? Persoana respectiva nu ne este prieten si de aceea de cele mai multe ori spunem ca daca l-am cunoaste mai bine, ar fi mai usor, insa lucururile nu stau de fiecare data asa. Ganditi-va ca este mai putin dificil sa alegi un cadou pentru o persoana cu care nu ai o relatie afectiva, dorinta ta fiind aceea de a oferi un cadou care sa nu deranjeze ci sa placa; ar fi excelent daca si ar impresiona.

Astfel, din extrem de dificila actiune de a cumpara un cadou pentru o persoana care iti este doar cunostinta vei reusi sa transformi toata aceasta experienta intr-una fericita si cu rezultatele asteptate. Cum?  De exemplu: trebuie sa ii cumperi sefului tau un cadou, cea mai simpla cale la care poti sa recurgi fiind cadoul de grup. Care ar fi avantajele? Tu cu echipa din care faci parte veti imparti cheltuielile, iar decizia a ceea ce veti cumpara va apartine grupului, prin urmare responsabilitatea reusitei cadoului va fi  divizata.

Ai citit teoria lui Gustave Le Bon? Teoria lui se refera la psihologia maselor, de exemplu: in situatia in care la un eveniment, sa zicem un accident de masina, exista mai multi participanti, responsabilitatea persoanelor se imparte la mai multi; daca ar fi fost un singur martor la accident cu siguranta ar fi sunat din prima la ambulanta, insa daca exista mai multi martori fiecare asteapta ca altul sa ia o decizie sau sa sune in fapt la ambulanta.

Analogia pe care am reazlizat-o mai sus este putin fortata sau cu greutate, in schimb ideea pe care am lansat-o este una metaforica din care noi putem sa trasam concluzii proprii si sa le adaptam la cerintele noastre.

Revenind la cadoul pe care trebuie sa il cumparam sefului… Citeste mai departe…

Written by