Sfaturi pentru o imunitate puternica

 

Anul acesta ne confruntam cu o iarna capricioasa, temperaturile oscileaza ingrijorator de mult, iar organismul nostru reactioneza in consecinta. Gripele ne pandesc la tot pasul, iar in cazul in care ajungem sa ne imbolnavim suferim mai mult decat suntem obisnuiti.

Va prezentam in cele ce urmeaza cateva metode de crestere a imunitatii intr-un mod natural:

  1. Echinacea sau mai exact tinctura de echinacea. Echinacea si-a dovedit eficienta in cresterea imunitatii in cele mai diverse cazuri. Substanta este atat de puternica incat ea reuseste sa creasca imunitatea bolnavilor de cancer ce urmeaza un tratament chimioterapic. O lingurita de tinctura dimineata si una seara va apara de gripa pe tot parcursul anului, iar in cazul in care sunteti deja bolnavi si doriti sa va intariti organismul va recomandam cate o lingurita de tinctura la trei ore timp de 3 – 5 zile. Odata ajunsa in organism echinacea creste numarul globulelor albe, globule cu rol in apararea organismului impotriva infectiilor bacteriene. Echinacea nu este recomandata insa in cazul in care suferiti de diabet sau orice boala autoimuna.
  2. Vitamina C este deasemenea deosebit de eficienta atunci cand vorbim despre metode de crestere a imunitatii. Deasemenea daca sunteti anemici si urmati un tratament cu fier, vitamina C ajuta la fixarea acestuia. Vitamina C este o vitamina aparte, ea nu produce hipervitaminoze, iar in cazul in care ati abuzat cu aportul de vitamina C, ea este pur si simplu eliminata din organism fara sa provoace nici un fel de disconfort asa cum se intampla in cazul celorlalte vitamine. Puteti gasi vitamina C in fructe (citrice, macese, zmeura, afine, mure), dar si in legume (rosii, brocoli, ardei, conopida). Vitamina C nu este insa recomandata in cazul in care urmati un tratament chimioterapic sau daca faceti radioterapie.
  3. Propolisul este binecunoscut sub denumirea de antibiotic natural. Propolisul stimuleaza sistemul imunitar, lupta impotriva bacteriilor de tot felul si creste productia de anticorpi. Va recomandam cate o lingurita de pulbere de propolis de doua ori pe zi (dimineata si dupa amiaza) timp de 20 de zile. Tratamentul trebuie intrerupt timp de doua saptamani, dupa care poate fi reluat. Nu folositi insa propolis in cazul in care sunteti alergici la produsele apicole.
  4. Probioticele si-au demonstrat eficienta in cresterea imunitatii. Ele pot fi gasite in mod natural in iaurt, in laptele dulce, dar si in laptele fermentat. Probioticele se gasesc deasemenea in farmacii sub forma de pulberi, comprimate sau suspensii. Probioticele pot fi administrate la orice varsta, iar un tratament cu aceste bacterii prietenoase este deosebit de benefic atat din punct de vedere al imunitatii, cat si daca suferiti de diferite afectiuni cum ar fi: episoade diareice repetate, colesterol mare, colon iritabil sau in cazul in care sunteti suspect de ulcer gastric cu Helicobacter pylori.
  5. Ginsengul este la fel de eficient ca si echinacea. Beneficiul adus organismului odata cu consumul de ginseng se resimte in tot corpul, el nu creste doar imunitatea, ci intinereste intregul organism, il intareste si il detoxifiaza. Exista doua tipuri de ginseng: siberian si chinezesc. Ginsengul siberian poate provoca tahicardie in cazul cardiacilor, insa ginsengul chinezesc nu are aceasta contraindicatie. Ginsengul apara organismul de stresul psihic si fizic, deasemenea el este un antiviral recunoscut. Ginsengul se gaseste in farmacii atat sub forma de pulbere, cat si sub forma de extract.

Sfatul nostru: Intotdeauna este mult mai bine sa preveniti decat sa tratati, metodele pentru cresterea imunitatii prezentate mai sus sunt la indemana tuturor, ele au nenumarate beneficii pe care le veti resimti cu siguranta. Va recomandam sa alegeti unul din cele cinci remedii prezentate mai sus pentru a va feri organismul atat de infectiile bacteriene, cat si de cele virale.

Written by