Capitala Moldovei a avut parte in ultimii cinci ani de o revigorare in ansamblu, ca urmare a investitiilor masive in infrastructura si, implicit, a remodelarii zonei centrale.
Gradina Palatului Culturii din Iasi a prins viata odata cu reamenajarea zonei adiacente ce gazduieste un complex de cladiri cu diverse functionalitati : zona de cumparaturi, birouri, hoteluri si diverse servicii, sali pentru conferinte si, nu in ultimul rand, rezidentiala. Denumit Palas Mall, complexul multifunctional devine astfel cel mai mare proiect de investii de acest tip din zona Moldovei.
Reusita acestui proiect consta in imbinarea cu succes a stilului neogotic, imprimat Palatului Culturii de catre arhitectul I.D.Berindei la inceputul secolului al XX-lea (1906-1925) cu cel modern, chiar comercial, al noilor cladiri din Palas Mall.
Bineinteles ca Iasul are multe alte vestigii de valoare, mereu in armonie cu aerul boem pe care l-au respirat si a inspirat de-a lungul veacurilor oameni priceputi, cu preocupari din cele mai diverse, si mai cu seama pe cei de o inestimabila valoare culturala pentru neamul romanesc.
De la Gheorghe Asachi, Creanga si Eminescu, Grigore Vieru si multi alti indragostiti de condei, am invatat sa iubim cartea, povestile, poeziile si locurile ce au fost martori ai unor creatii inegalabile.
Amintim Gradina Copou, leaganul perfect, un incubator de creatie ce atrage ca un magnet si, deopotriva, provoaca si pune in lumina cele mai profunde trairi.
Asa este Targul Iesilor, intotdeauna surprinzator !.