Aproape toti copiii se ataseaza, de mici, de o jucarie care le aduce zambetul pe buze atunci cand sunt tristi sau fara de care nu pot adormi sau nu pot pleca la gradinita. Acesta este momentul in care copiii realizeaza transferul de la dependenta de mama la cea de un obiect preferat, de obicei o jucarie.
Daca este lasat sa se bucure de acea jucarie, iar cei din jur ii respecta dorintele, copilul va fi fericit si se va dezvolta frumos, intr-un mediu sigur. Parintii pot incuraja aceasta prietenie, deoarece il va ajuta pe copil sa se exteriorizeze, sa-si dezvolte limbajul, sa dezvolte sentimente pozitive si sa devina responsabil. De asemenea, avand grija de jucaria preferata, copilul constientizeaza nevoi importante pentru a supravietui, cum ar fi nevoia de hrana, nevoia de dragoste sau nevoia de comunicare.
Mai tarziu, copilul fie va pastra jucaria ca pe un bun de pret fie o va uita, pentru ca va deveni un copil independent. Nu acest aspect este insa important, ci faptul ca jucaria l-a ajutat sa se dezvolte si sa imparta bucuriile si tristetile cu altcineva.
Afla mai multe despre jucariile preferate aici