Romania este o tara bogata, nu in bani ci in valori. Avem o tara binecuvantata cu oameni profunzi, cu oameni care chiar au ceva de spus.
In randurile de mai jos am intervievat-o pe Alina Duna care se ocupa cu proiectul de dezvoltare personala si profesionala: investiar.ro.
Va multumesc pentru accept. Ca o prima curiozitate, cum a venit aceasta idee?
“Auzeam adesea in jurul meu de oameni care nu stiau: ce sa zica, ce sa faca, ce sa creada. Oameni destepti intepeniti de-a binelea in ‘’nu stiu’’. Mi-am propus sa fac un loc in care si sa aflam si sa incepem sa stim. Asa a aparut In Vestiar si invitatii sai remarcabili precum: Oana Pellea, Medeea Marinescu, Adriana Saftoiu, Marius Ghenea, Dan Puric etc. Sunt oameni cu valoare deja recunoscuta si aplaudata. Sunt oameni care stiu!
Da, mi-am propus sa aduc in vestiar oameni valorosi, oameni exemplu care stiu si care sunt dispusi sa ne imparta si noua din cunostintele si experientele lor. E important atat de la cine, cat si cum vine o informatie.”
Ce anume a declansat aceasta initiativa impotriva falsitatii si alinierii la standardele societatii?
“Fiecare atelier este si un timp de cugetat, in mod real, la tine ca persoana. Fiecare om de valoare care vine in vestiar este un fel de oglinda pentru fiecare dintre participanti. Nu mai e loc de falsitate. In vestiar, ne cam gasim cu suntem si aflam cum vrem sa mergem mai departe.
Conferintele/atelierele noastre sunt experimentale, fiecare dintre ele la granita a mai multor domenii: psihologie, actorie, oratorie, filozofie, coaching, branding etc. Fiecare participant are astfel sansa sa se descopere din mai multe perspective si este liber sa-si ia exact ce si cat vrea, sa inteleaga ce are nevoie, sa plece cu ce bagaj ii foloseste mai mult.
Indiferent ca participi la un atelier despre cum sa lucrezi cu emotiile tale inainte de o prezentare sau despre cum sa construiesti eficient un discurs, despre ce postura sa ai odata ce intri intr-o camera sau cum sa-ti folosesti creativitatea – partea foarte interesanta si buna a atelierelor noastre e ca primesti lectii pe care le aplici atat in viata profesionala cat si in cea personala. Extrem de important si valoros.”
E nevoie si de curaj pentru un astfel de proiect ?
“Cred ca e nevoie de vrut sa faci un lucru care-ti place, care ajuta, care conteaza si in care tu ca initiator de proiect chiar crezi.”
Sloganul “Avem schimbare” ce a avut sa accentueze? Schimbare impotriva unor stereotipuri din societate?
“In vestiar avem schimbare povesteste despre ce ti se poate intampla tie personal la un atelier. Vii intr-un fel, pleci altcumva. Pleci mai bogat si mai clar in minte odata ce intalnesti privirea si cuvintele si experientele unor oameni care eu reusit sa fie ceva. Oamenii exemple sunt cea mai buna si rapida si eficienta cale de invatatura.
Au trecut deja mii de cursanti prin vestiar. Am convingerea ca fiecare dintre ei fac societatea noastra mai buna, mai deschisa, mai putin fixa in idei negandite cu propria minte.”
Cat de greu este sa manageriezi un asfel de proiect?
“Nu am simtit niciodata ca ar fi greu. E o experienta care-mi place si care ma imbogateste prin oamenii pe care ii intalnesc la fiecare atelier sau conferinta, prin informatiile pe care le aflu in fiecare dintre contexte. Este un proiect mic si-mi doresc sa-l tin mic si sa pot sa traiesc fiecare schimbare care se intampla in vestiar.”
Care sunt cele mai mari piedici pe care le intanliti?
“Este un proiect frumos primit si apreciat si in care intra doar oameni de calitate. Ma onoreaza si ma bucura fiecare dintre ei. Mi-ar placea sa fie mai multi oameni valorosi si celebri in Romania pe care sa-i pot invita in vestiar, da. Nu m-am intalnit cu piedici pana acum.”
Cea mai mare satisfactie care este?
Am 3, grozave toate:
1. Prietenii care mi-au devenit in urma vizitei lor in vestiar.
2. Privirile pe care le au unii dintre participanti cand pleaca din vestiar.
3. Faptul ca sunt foarte multi cursanti care vin la un atelier sa vada cum e si apoi la toate!
Ce mesaj aveti pentru cititorii National Magazin?
Le multumesc pentru interes. Si le urez sa incerce orice gand le trece prin minte si dorinta prin suflet.
Multumesc frumos si mult succes in continuare!