Riche. este un business aflat la inceput de drum si care promite. Cu haine originale, cu materiale de buna calitate si mult bun gust. Calin Spiridon, omul din spatele acestui brand ne spune mai multe.
Calin, de ce un business la 22 de ani?
In primul rand pentru ca ai foarte multe idei cand esti tanar si nu te intereseaza esecurile. Treci foarte usor peste impedimente, te ajuta mult faptul ca ai si foarte multi prieteni, te simti inspirat de cei din jurul tau in multe decizii. Mai ales in domeniul fashion, acesti factori te ajuta sa te dezvolti, fiind motivat si de faptul ca tot timpul esti antrenat de noile provocari.
Cu ce vine inovator domeniul fashion?
Nu plictiseste piata niciodata iar in Romania, fata de alte tari, lumea chiar cauta sa se imbrace intr-un fel deosebit, in principiu tinerii cauta ceva nou, altceva decat e pe piata si acest aspect ma avantajeaza foarte mult.
Cu ce vine riche. nou?
Unicitatea, pe asta m-am si bazat. Combin design-ul vestimentar cu pictura, iar clientii care vin la noi asta cauta, sa nu aiba un tricou la fel ca ceilalti.
Cine picteaza tricourile?
Radu Barjovanu, un prieten care este artist plastic si care atunci cand i-am propus a fost foarte incantat, a si afirmat ca in sfarsit si-a gasit menirea.:)
De ce pleaca fericit un client riche. de la voi?
Pentru ca este sigur ca nimeni nu o sa mai aiba ce are el. Asta promitem, ceea ce vindem nu se mai gaseste nicaieri.
De ce se merita sa ai un business?
In primul rand pentru ca nu te plictisesti niciodata, in al doilea rand te invata foarte multe si nu numai legat de afaceri ci si pentru viata de zi cu zi. Te maturizeaza, te educa, ca un sport profesionist.
Toate eforturile birocratiei din Romania compenseaza cu rezultatele?
Clar. In niciun caz nu iti aduce un castig dar compenseaza pe partea sufleteasca. Ai o satisfactie ca ai reusit, ca ai putut ajunge unde iti doresti.
Ce avantaje ai tu, ca tanar antreprenor comparativ cu statulul de angajat?
Ai un back-up foarte bun, foarte bine conturat. Eu vad un avantaj major, pentru ca in cazul in care nu reusesti si apoi vrei sa te angajezi, angajatorul te priveste cu alti ochi. E acel moment in care el se uita la tine si contientizeaza ca ai incercat sa faci ceva. Chiar daca nu ai success cu prima afacere, cu prima idee, ai avut ambitia sa incerci.
Ce iti trebuie? Curaj? Inconstienta?
Inconstienta, mai ales. Sa nu te intereseze ca nu iti merge, este important, pentru ca te simti aproape de planul tau.
Ce plan ai?
Vreau sa ies din tara, sa imi promovez afacerea la nivel de Europa.
Ce sfat ai pentru un tanar care isi doreste sa aiba propria afacere?
Sa se tina de planul lui, sa nu si-l schimbe deloc. Ideea pe care o ai la inceput si vrei sa o dezvolti pe aceea sa o urmezi. Si sa inceapa, multi tineri au aceasta frica, de esec, secretul este sa inceapi, chiar cand ai ideea.