Pe 25 septembrie, mai multi oficiali bulgari au fost prezenti la Bucuresti in cadrul unei conferinte care face parte din actiunile desfasurate de catre Oficiul de Turism al Bulgariei si ANAT, ce au ca scop cresterea circulatiei turistice intre cele doua tari.
La eveniment au fost prezenti tour- operatori bulgari, care au avut ocazia de a promova Bulgaria ca o destinatie turistica pentru toate cele patru anotimpuri, prezentand fiecare ramura turistica care poate fi exploatata de catre turistii romani, Bulgaria fiind o destintie turistica de succes printre romani, dat fiind faptul ca aproximativ un milion de turisti romani isi petrec vacantele pe teritoriul acestei tari.
Campania de informare a turistilor romani dar si a tour-operatorilor din Romania, privind destinatiile turistice din Bulgaria vizeaza atat zonele litorale, montane cu sporturi de iarna, balneare cu importante resurse minerale, cat si zone cu o infrastructura moderna in care se pot practica noile forme de turism, cum este cel de afaceri sau de cumparaturi. „Bulgaria este o tara turistica pentru patru anotimpuri, fiind cunoscuta atat pentru perioada calda, cat si pentru statiunile sale montane, unde se schiaza. De asemenea promovam si turismul cultural, balnear, al vinurilor si al centrelor spa. Continuam cu aceasta strategie de promovare pe piata din Romania, pentru ca turistii romani sunt pe primul loc in Bulgaria”, a declarat Ivo Marinov, Ministrul Adjunct al Economiei, Energiei si Turismului din Bulgaria.
De asemenea, in cadrul evenimentului s-a dicutat despre necesitatea Bulgariei si a Romaniei de a promova mai mult zonele ce tin de Dunare si valorificarea acestora prin atragerea turistilor straini. „Trebuie sa dezvoltam un brand comun intre Bulgaria si Romania care sa promoveze turismul pe Dunare”, a mai declarat Ivo Marinov.
Tot in cadrul evenimentului, tour-operatorii bulgari au prezentat cele patru orase bulgare care candideaza pentru numele de Capitala Culturala Europeana in anul 2019: Sofia, Veliko Tarnovo, Ruse si Plovdiv, fiecare dintre acestea bazandu-se pe caracteristicile istorice, culturale, naturale si infrastructura moderna. La randul sau, Romania a prezentat oficialilor bulgari, potentialul turistic balnear al Romaniei, dar si un dintre cele mai cunoscute destinatii turistice, Delta Dunarii.