TRICOLORII SUNT IN FINALA CAMPIONATULUI EUROPEAN

România s-a calificat astăzi în Finala Campionatului European, desfasurat la Basel (Elvetia).

sursa : Federatia Romana de Scrima

Vlad Covaliu, Radu Nițu, Razvan Ursachi și Matei Cidu, antrenați de Alin Badea, au avut un parcurs excelent pana în acest moment.

În optimi au trecut de Elveția (45 – 13) și in sferturi de Italia cu 45 – 37.

Semifinala cu Turcia a avut parte, in ultimul releu, de o incarcare emotionala fantastica. Dacă in primele 5 relee am condus și cu 10 tuse, in cel de al șaselea Vlad Covaliu a ținut cu greu piept adversarului  si a inchis releul cu cinci tuse avans (35-30). Semnalul revenirii dat de adversarul lui Vlad, a avut efectul scontat iar turcul din releul al optulea a năvălit asupra lui Ursachi, l-a egalat și a închis releul în avantaj pentru Turcia (scor 39 – 40).

Ultimul releu a fost cu adevărat dramatic. Radu Nițu egaleaza la 40 si își împarte urmatoarele 6 tuse cu adversarul (scor 43-43)
Desi turcul a câștigat următoarea tușă (43 – 44), Radu a reușit sa își păstreze calmul, sa egaleze (44-44) și sa se așeze în garda pentru cea mai importanta tușă de pana atunci.

Tușa câștigătoare a venit la capătul unei confruntări în care adversarul lui Radu, dornic sa închidă mai repede duelul, a fandat prea devreme și i-a oferit romanului șansa de a îl urmări pana spre capătul plansei. În timpul retragerii, turcul este atins de catre Radu și risipește șansa Turciei de a lupta în finală.

România se califica în Finala Campionatului European de Sabie și va lupta, începând cu ora 19.25 contra Ungariei.

Urmărește Live – AICI !

citește și: CUPA BURGAS 2024, cea mai importanta competitie Balcanica pe echipe, este castigata de CSA ROMANIA

HAI ROMANIA ! – duminica 23.06.2024 ora 19.25 ora Romaniei