Galeria foto (cu explicatii importante) pe pagina de facebook a site-ului www.prisacanoastra.ro
Contact pentru Comenzi : 0741.08.53.08
andrei@prisacanoastra.ro
Indiferent de sursa nectarului sau a sevei, Mierea este la fel de valoroasa iar cristalizarea / zaharisirea este o dovada a faptului ca este 100% naturala, procesul de Cristalizare fiind mai lent sau mai rapid in functie de raportul dintre Fructoza (aflata in concentratie mai mare in mierea de salcam si de tei ) si Glucoza (aflata in concentratie mai mare in mierea poliflora, de floarea soarelui sau de rapita), ambele fiind prezente in orice tip de miere.
Asadar, este important, sa stim cinci lucruri despre miere :
1. toate tipurile de miere cristalizeaza, mai devreme sau mai tarziu
2. clasificarea tipurilor de miere se face in functie de sursa preponderenta de nectar/seva dintr-un anumit areal geografic intr-o anumita perioada a anului ; altfel spus, nu exista miere facuta de albine dintr-un singur tip de nectar, nicaieri in lume, deoarece niciodata intr-un anumit areal geografic nu va fi inflorita o singura specie de pomi sau de floare.
3. mierea naturala are miros (parfum) specific florilor/rasinei al caror nectar si polen sau seva a fost culeasa de catre albine.
4. toate tipurile de miere contin apa in proportii aproximative cuprinse intre 22 si 15 la suta, in scadere in functie de momentul in care a fost extrasa (mai devereme sau mai tarziu de la momentul depozitarii in celulele fagurelui)
5. proprietatile curative ale mierii dispar atunci cand este folosita pentru indulcirea ceaiului aflat la o temperatura mai mare de 60 de grade Celsius; altfel spus, mierea se adauga atunci cand temperatura ceaiului a scazut suficient astfel incat sa poata fi usor de baut.
Si sa nu uitati : Inainte de toate . . . Sanatate !
Galeria foto (cu explicatii importante) pe pagina de facebook a site-ului www.prisacanoastra.ro
Contact pentru Comenzi : 0741.08.53.08
andrei@prisacanoastra.ro