CONSUMUL MINIM DE MIERE, al fiecarei familii ar trebui să fie de 1 kg / luna. O astfel de Atitudine ajuta la cresterea imunității copiilor si adulților la un nivel care le asigura protecția împotriva virușilor, bacteriilor si a altor agenți patogeni.
La acest consum minim, Romania are nevoie de 3,5 milioane de stupi doar pentru a acoperi necesarul intern casnic. NU mai adaugam Export si alte preparate din comertul intern (ex: mucenici, ca tot e sezonul acum) .
Ultimul recensămînt arată că avem in jur de 1,6 milioane insa iarna capricioasa a redus numarul acestora cu aproximativ 20% si am intampinat primavara cu aproximativ 1,3 milioane de familii de albine.
Concluzia : pentru a acoperi deficitul celor 2,2 miliioane ne „bazam” pe compromisuri ( Zahar, Glucoza etc.) si importuri.
Cum verificam autenticitatea mierii ?
Ce gasim, de cele mai multe ori, in comertul controlat de marile lanțuri ? Un amestec :
1. cu gust de zahar topit, dulce intens
2. fara aroma
3. necristalizat, ceea ce nu e tocmai normal (cu excepția mierii de salcam care si ea după un an incepe sa devina din ce in ce mai vascoasa)
4. cu o culoare fada, in cazul in care e cristalizată ca urmare a concentrației ridicate de glucoza industrială, improprie mierii care e viu colorată iar nuanta e data de cea a polenului florei de pe care a fost cules nectarul
5. Care se dizolva imediat in apa RECE, pe când mierea se întărește initial si se dizolva încetișor
6. cu grad ridicat de umiditate, adica foarte fluida / „subtire” in cazul in care găsim si urme de miere.
DE RETINUT :
1. Mierea contine si :
a. Polen – hranitor si responsabil pentru cresterea imunitatii,
b. Propolis – sterilizatorul care face ca mierea sa nu aiba termen de garantie, dacă e păstrată în condiții optime,
c. Enzime – care se regăsesc și în Laptisorul Pentru Matca (e Pentru si nu De ptr ca albinele il prepară pentru matca si puiet ; matca stimuleza albinele sa il produca deoarece Laptisorul este brana ei si o ajuta sa traiasca pana la 8 ani pentru a „produce” oua din care vor ieși viitoarele albinute si trantori ).
Așadar DOAR consumul constant ne ajuta si nu indoparea cu produse apicole atunci când sănătatea noastră e la pământ, situație în care ameliorarea poate avea loc dar in termen lung.
2. MAI MULT DECAT 1000 DE CUVINTE, spune acest material realizat de Carmen Avram, intitulat POFTA BUNA LA OTRAVA :
3. NU VA MAI OTRAVITI CU „miere din UE si din afara UE”
4. FII RESPONSABIL SI DISTRIBUIE.
Va multumesc pentru Solidaritate !
Cu drag,